Kunstgebit op maat en naar wens

Kunstgebit specialist Apeldoorn

Wij stellen het kunstgebit samen naar uw wensen. U kunt zelf de kleur, maat en vorm van de tanden kiezen. Wij adviseren waar nodig. Zo krijgt u een gebit dat bij u past. U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht!

Uw eerste kunstgebit (immediaatprothese)

Wanneer u uw eigen tanden en kiezen verliest (bijvoorbeeld door een trauma of tandbederf) kunnen wij voor u een passend kunstgebit maken. We maken eerst een afdruk van uw kaken, voordat eventuele tanden en/of kiezen getrokken worden. Deze afdruk gebruiken wij als voorbeeld voor het kunstgebit. Uw persoonlijke wensen vinden wij belangrijk. Daarom nemen we samen met u de kleur, de stand en de vorm van de tanden door voor een optimaal eindresultaat. Het eerste jaar dat u een kunstgebit heeft, zien we elkaar vaak.

Het is noodzakelijk regelmatig aanpassingen te doen aan uw kunstgebit om de pasvorm van uw kaak te optimaliseren en om ongemak te voorkomen. Met pijnklachten kunt u bij ons terecht voor een afspraak. Na maximaal een jaar wordt uw kunstgebit vervangen door een definitieve prothese.

Wij plannen graag een gratis consult met u in om te kijken wat de mogelijkheden zijn. U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht!

Heeft u al een kunstgebit?

Wij bieden advies, onderhoud en vervanging van uw bestaande kunstgebit. U kunt zonder doorverwijzing van uw tandarts bij ons terecht!

Gebitsprothese

Volledig kunstgebit

Heeft u een kunstgebit, maar ervaart u ongemakken bij het eten, kauwen of spijsvertering? Of zitten uw onder- en bovenprothese los? Dan kunnen we dit verhelpen door uw kunstgebit opnieuw op te vullen, waardoor deze weer goed aansluit op uw tandvlees. Ook kan het zijn dat uw kunstgebit door slijtage aan vervanging toe is. In dat geval kunnen wij een nieuw kunstgebit voor u maken.

Partiële gebitsprothese

Gedeeltelijk kunstgebit

Heeft u een of meerdere tanden of kiezen verloren? Dan is een gedeeltelijk kunstgebit of partiële prothese een uitkomst. In overleg met u bepalen we welk gedeeltelijk kunstgebit het meest geschikt voor u is.

Klikgebit

Implantaat kunstgebit (klikgebit)

Een loszittend kunstgebit is een veel voorkomende klacht. U zou dan kunnen kiezen voor een klikgebit op implantaten. Het kunstgebit wordt door ons gemaakt. Voor het implanteren kunnen wij u doorverwijzen naar een tandarts/implantoloog of een kaakchirurg waarmee wij samenwerken. Als u al implantaten heeft, maar uw kunstgebit is versleten, dan kunnen wij een nieuw klikgebit aanmeten op de bestaande implantaten.

Rebasing en reparatie

Onderhoud, reparatie en rebasing

Uw kaak blijft levenslang slinken. Om deze reden moet uw kunstgebit af en toe opgevuld(rebasing) worden, zodat het goed blijft zitten. Het is belangrijk dat u ‘s nachts uw kunstgebit uit laat om het slinken van de kaak te minimaliseren.

Daarnaast kan het zijn dat er een tand mist of dat er een breuk is ontstaan. Dit kan direct gerepareerd worden bij Tandprothetische praktijk de Veluwe. Als het nodig is, reinigen we uw kunstgebit ook. De reparatie is klaar, terwijl u wacht!

Zij gingen u voor

… En zijn heel blij met het nieuwe kunstgebit!
Etelka - Kunstgebit Veluwe

” Ik heb het aanmeten van een nieuw kunstgebit lang uitgesteld, omdat ik het geen pretje vond om een afdruk te laten maken. Tandprotheticus François gebruikte speciale technieken om mij niet te laten kokhalzen. Heel fijn! Daarnaast zit ik bij hem in de stoel en lig ik niet, zoals bij de tandarts.”

Mevrouw Van Dam

” Mijn kunstgebit past als gegoten en niemand ziet welke tanden kunst zijn en welke van mezelf. François, de tandprotheticus, stelde mij helemaal op mijn gemak en er was fijn persoonlijk contact. Normaal heb ik heel gauw braakneigingen. Nu helemaal geen last van gehad! Er wordt goed naar mijn wensen geluisterd. Het kunstgebit wordt erg professioneel gemaakt. Ik heb geen last van drukplekken gehad, het zat gelijk goed! Ik raad iedereen aan om bij hem langs te komen! ”

Ton Melenboer
Ton Meleboer_Nakunstgebit behandeling

” Heerlijk, ik kan alles weer eten met mijn nieuwe kunstgebit. Zelfs appels en een biefstuk. De behandeling was fijn, ik voelde me gelijk op mijn gemak. Het was zelfs erg gezellig! Ik ben bang voor een tandartsbezoek, maar François stelde me gerust en nam voor elke behandeling veel tijd.
Ik had geen doorverwijzing nodig en hij zorgde ervoor dat alles werd vergoed door mijn verzekering. ”

Michael van Dijk

Second opinion

Wij geven graag vrijblijvend advies over uw bestaande kunstgebit, die enkele jaren oud is. Heeft u klachten over een nieuw kunstgebit, die nog niet zo lang geleden bij een andere mondzorgverlener aangemeten en geplaatst is? En u komt er in goed overleg met uw eigen mondzorgverlener niet uit? Dan kunt u uiteraard een second opinion aanvragen bij onze praktijk.

Tijdens de afspraak voor een second opinion onderzoekt de tandprotheticus uw klachten en geeft hij een onafhankelijke mening over uw kunstgebit. Na het onderzoek krijgt u een rapport met onze bevindingen toegestuurd. Hiermee kunt u vervolgens naar uw mondzorgverlener, om daar de bevindingen bespreekbaar te maken. Voor een Second Opinion heeft u geen doorverwijzing nodig. Voor een uitgebreid onderzoek ten behoeve van een Second Opinion brengen we een C011 in rekening. 

Wordt uw behandeling vergoed door uw zorgverzekeraar?

Wilt u meer weten over de zorgkosten en vergoedingen? Klik dan hieronder op ‘bekijk overzicht zorgkosten’. Hier wordt duidelijk toegelicht wat voor u van toepassing is.

Volledig kunstgebit

Vergoeding zorgkosten door verzekeraar

De vergoeding voor een volledig kunstgebit boven en/of onder vanuit de basisverzekering bedraagt 75% van de totale kosten. De eigen bijdrage bedraagt 25% van de totale kosten. De eigen bijdrage kan gedeeltelijk tot geheel vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

Volledig kunstgebit: Reparaties en rebasing

Reparaties en rebasingen kennen een vergoeding vanuit de basisverzekering van 90%. De eigen bijdrage bedraagt 10%.

Gedeeltelijk kunstgebit

Vergoeding zorgkosten door verzekeraar

De kosten van een gedeeltelijk kunstgebit (partiële prothese of frameprothese) vallen niet onder de basisverzekering. Deze kosten zijn particuliere kosten. Deze kosten kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

Gedeeltelijk kunstgebit: Reparaties en rebasing

De kosten van reparaties en rebasingen van een gedeeltelijk kunstgebit of frame kunnen geheel of gedeeltelijk vergoed worden uit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

Volledig kunstgebit op implantaten

Vergoeding zorgkosten door verzekeraar

Voor een vergoeding vanuit de basisverzekering dient een machtiging afgegeven te zijn door de zorgverzekeraar. Na machtiging is er een vergoeding vanuit de basisverzekering met een eigen bijdrage.

Een volledig ondergebit op implantaten kent een eigen bijdrage van 10%. Een volledig bovengebit op implantaten een eigen bijdrage van 8%. Een tegelijkertijd vervaardigd normaal bovengebit in combinatie met een implantaat gedragen ondergebit kent een samengestelde eigen bijdrage van 17% en 10%. Een tegelijkertijd vervaardigd normaal ondergebit in combinatie met een implantaat gedragen bovengebit kent een samengestelde eigen bijdrage van 17% en 8%.

De eigen bijdrage kan gedeeltelijk tot geheel vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

Volledig kunstgebit op implantaten: reparaties en rebasing

Voor een reparatie en rebasing van een implantaat gedragen kunstgebit moet er een machtiging zijn afgegeven door de verzekeraar. Na machtiging is er een vergoeding vanuit de basisverzekering. Een rebasing kent een eigen bijdrage van 10%.

Volledig kunstgebit op implantaten

Vergoeding zorgkosten door verzekeraar

Voor een vergoeding vanuit de basisverzekering dient een machtiging afgegeven te zijn door de zorgverzekeraar. Na machtiging is er een vergoeding vanuit de basisverzekering met een eigen bijdrage. Een volledig ondergebit op implantaten kent een eigen bijdrage van 10%. Een volledig bovengebit op implantaten een eigen bijdrage van 8%. Een tegelijkertijd vervaardigd normaal bovengebit in combinatie met een implantaat gedragen ondergebit kent een samengestelde eigen bijdrage van 17% en 10%. Een tegelijkertijd vervaardigd normaal ondergebit in combinatie met een implantaat gedragen bovengebit kent een samengestelde eigen bijdrage van 17% en 8%.

De eigen bijdrage kan gedeeltelijk tot geheel vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Dit is verschillend per aanvullende verzekering.

Volledig kunstgebit op implantaten: reparaties en rebasing

Voor een reparatie en rebasing van een implantaat gedragen kunstgebit moet er een machtiging zijn afgegeven door de verzekeraar. Na machtiging is er een vergoeding vanuit de basisverzekering. Een rebasing kent een eigen bijdrage van 10%.

Immediaat kunstgebit

Vergoeding zorgkosten door verzekeraar

Het kan ook voorkomen dat tweemaal het eigen risico belast wordt, wanneer het plaatsen van de noodprothese (immediaat) en het plaatsen van het normale kunstgebit (uiteindelijk volgt vaak na een noodprothese een definitieve prothese) in twee verschillende kalenderjaren plaatsvindt.

Volledig kunstgebit op implantaten: reparaties en rebasing

Voor een reparatie en rebasing van een implantaat gedragen kunstgebit moet er een machtiging zijn afgegeven door de verzekeraar. Na machtiging is er een vergoeding vanuit de basisverzekering. Een rebasing kent een eigen bijdrage van 10%.

Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

Het eigen risico is het bedrag dat u per jaar zelf betaalt, voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. Een (wettelijke) eigen bijdrage betekent dat u voor sommige zorg een deel van de kosten zelf betaalt.

Heeft u vragen over de vergoeding van de zorgverzekeraar?

Wij helpen u graag, neem contact met ons op via welkom@kunstgebitveluwe.nl of bel ons op 055-3016235.

Komt u langs bij Tandprothetische praktijk de Veluwe?

Neem contact met ons op!

Vul het contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op om een kosteloze intake in te plannen.

Liever direct contact? Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 055-3016235, of kom langs in onze praktijk!

Stuur ons een bericht!

Wij nemen telefonisch contact met u op om een kosteloze intake in te plannen.

Veelgestelde vragen

Doe uw kunstgebit, in ieder geval het ondergebit, ’s nachts uit. Het inhouden van het kunstgebit kan leiden tot verminderde doorbloeding van het tandvlees. Hierdoor slinkt het bot van de kaak sneller. Het gevolg is dat het kunstgebit niet goed meer past en gaat irriteren.
Het is belangrijk dat u uw nieuwe kunstgebit na iedere maaltijd goed schoonmaakt. Na een paar uur dragen komen er, net als bij natuurlijke tanden, voedselresten en bacteriën op uw kunstgebit. Bovendien kan een kunstgebit verkleuren door nicotine, koffie, wijn enz. U kunt uw kunstgebit schoonmaken met een speciale kunstgebitborstel en zeep, of met een speciaal kunstgebitreinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water of agressieve schoonmaakmiddelen, zoals vloeibaar schuurmiddel, bleekwater of tandpasta. Masseer uw kaken regelmatig. U houdt uw kaken in betere conditie als u elke keer na het schoonmaken van uw kunstgebit, het tandvlees van uw boven-en onderkaak reinigt. Dit kunt u doen met een zachte tandenborstel. Zo masseert u ook uw kaken, wat de doorbloeding bevorderd.
Om de vijf jaar vergoed de verzekeraar een nieuw kunstgebit. Tussentijds kan de prothese altijd opgevuld of gerepareerd worden. Preventief wordt er jaarlijks een controle uitgevoerd om eventuele ongemakken te voorkomen.
Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag, neem contact met ons op via welkom@kunstgebitveluwe.nl of bel ons op 055-3016235.